Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.
Hoeveel calorieën in:
Gedestilleerd Mixen Wijn en bier

Jenever

30
ML in standaardglas
(ML = Milliliter)
52
Kcal per standaardglas
(KCAL = kilocalorieën)
30%
Alcoholpercentage

Tot het eind van de 19e eeuw werd als basis voor de jenever uitsluitend moutwijn gebruikt die het resultaat was van keteldistillatie. In de tweede helft van de 19e eeuw ontdekte men echter de kolomdistillatie die het mogelijk maakte zuivere graanalcohol van 96% met een veel neutralere geur en smaak te produceren.

 

Jenever wordt heden geproduceerd door ethylalcohol verkregen uit landbouwproducten te aromatiseren met jeneverbessen. Het alcoholpercentage bedraagt ten minste 30% vol. Dat is een kenmerkend verschil met Jonge- en Oude jenever, die beiden een alcoholpercentage van ten minste 35% vol. hebben. Omwille van de authentieke smaak moet er bij jenever een zeker percentage moutwijn aan toegevoegd worden. Jenever is een geografisch beschermde gedistilleerde drank.

 

Op deze website staat het aantal calorieën van de verschillende categorieën dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat. Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die in alcoholpercentages en suikergehaltes verschillen, kunnen de calorieën per merk afwijken. Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard Nederlandse drinkmaat. Voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 30ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld.

Een standaard glas sterke drank bevat evenveel alcohol als een standaard glas bier of wijn.

Geniet, maar drink met mate. Geen 18, geen alcohol.