Hoeveel calorieën zitten er in mijn drankje?
Op deze website staat het aantal calorieën van de verschillende categorieën dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat. Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die verschillen in alcoholpercentages en suikergehaltes kunnen de calorieën per merk afwijken. Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard Nederlandse drinkmaat.
Gin
Hoe wordt het gemaakt?
Gin is een gecompliceerd produkt. De basis bestaat uit neutrale, zo zuiver mogelijke alcohol waaruit Gin van topkwaliteit wordt gecreëerd. Hieraan worden natuurlijke mengsels kruiden en specerijen toegevoegd, de "botanicals". De keuze, kwaliteit en balans van deze ingrediënten is essentieel voor het karakter van het eindproduct.
Andere natuurlijke "botanicals" die worden gebruikt gedurende de Gin-distillatie zijn: Koriander, de wortel van de Angelica, Cassia- en Kaneelschors, Citroen- en Sinaasappelschil en zelfs Zoethout. Deze "botanicals" - de botanische ingrediënten - worden onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden opgeslagen om twee jaar te rijpen voordat ze gereed zijn voor gebruik gedurende het distillatieproces.