Hoeveel calorieën zitten er in mijn drankje?
Op deze website staat het aantal calorieën van de verschillende categorieën dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat. Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die verschillen in alcoholpercentages en suikergehaltes kunnen de calorieën per merk afwijken. Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard Nederlandse drinkmaat.
Rosé
Hoe wordt het gemaakt?
Eerst worden de druiven geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en gekneusd en vindt de alcoholische gisting plaats. Tijdens deze gisting wordt de suiker die in de druiven zit omgezet in alcohol en koolzuurgas. Bij het maken van rosé voegt men de schillen korte tijd bij de most en worden ze er tijdens de gisting uitgehaald. De wijnmaker beoordeelt wanneer de schillen voldoende kleur hebben afgegeven. Nu wordt de wijn geperst. De jonge wijn wordt nu opgeslagen in de kelder om te rijpen. Dit rijpen vindt plaats in een neutrale roestvrij stalen tank. Rosé rijpt vrij kort. Na de rijping wordt de wijn geklaard en gefilterd en gebotteld. Rosé wordt gemaakt om jong te drinken.
Disclaimer