advocaat bier blikje bier cocktail fles gedistilleerd fles wijn flesje bier flesje bier flesje bier gin likorette mix sherry port shooter sterke drank vieux whisky wijn

Bessenjenever

35 Standaardmaat
(ml = milliliter)
64 kcal
(voedingswaarde)
per 35ml
20,0% alcohol
percentage

Bessenjenever is een vruchtenjeneversoort. Het is een traditionele gedistilleerde drank die wordt gemaakt door bessen te laten trekken in jenever. Soms wordt de drank gezoet met suiker. Bessenjenever is wijnrood van kleur en heeft een alcoholpercentage van ten minste 18% vol, maar de meeste bessenjenevers hebben een alcoholpercentage van rond de 20% vol.

Op deze website staan het aantal calorieën van de verschillende categorieën dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat. Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die verschillen in alcoholpercentages en suikergehaltes kunnen de calorieën per merk afwijken. Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard Nederlandse drinkmaat. (voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 35ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld)