Witte wijn (zoet)
100
Standaardmaat (ml = milliliter) |
96
kcal (voedingswaarde) per 100ml |
12,0%
alcohol percentage |
Eerst worden de druiven geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld, gekneusd en direct geperst. Hierna vindt de alcoholische gisting plaats. Tijdens deze gisting wordt de suiker die in de druiven zit omgezet in alcohol en koolzuurgas. De jonge wijn wordt nu opgeslagen in de kelder om te rijpen. De tijdsduur en de manier waarop is afhankelijk van het wijntype, het oogstjaar en het inzicht van de wijnmaker. Dit rijpen gebeurt voor witte wijn meestal in een neutrale roestvrij stalen tank, maar soms ook in een eikenhouten vat. Na de rijping wordt de wijn geklaard en gefilterd en gebotteld.
DISCLAIMEROp deze website staan het aantal calorieën van de verschillende categorieën
dranken vermeld per standaard Nederlandse drinkmaat.
Omdat er per categorie drank veel merken bestaan die verschillen in
alcoholpercentages en suikergehaltes kunnen de calorieën per merk afwijken.
Deze site geeft een indicatie weer van het aantal calorieën per standaard
Nederlandse drinkmaat.
(voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 35ml. Indien
anders wordt de andere maat erbij vermeld)